pátek 1. listopadu 2013

Rodiče míní...

a děti mění.
Začátkem minulého týdne jsme se opájeli představou víkendu v Železných horách s partou kamarádů. Pak se cosi zaseklo, pokazilo, či co.

Tentokrát jsme si ovšem "odpravili" děti sami. Evidentně jsme to přehnali s otužovací a saunovací procedůrou. Výsledek toho byl, že po sobotním saunování to s nima šlo od desíti k pěti. Ve středu jsem tu chuděrku naši uchrchlanou omluvila ze školy, ve čtvrtek jsem je všechny nechala odborně prohlédnou (proč chodit po částech - vzala jsem to jedním vrzem), verdikt byl eine simulante bande - lijte do nich jitrocelový sirup a nakupte kapesníky.

Léčení probíhalo za nádherného počasí venku a soplení a kašlání uvnitř, v sobotu jsem starší většinu vzala pomalou chůzí na procházku k urně a zpět.

Večer jsme vyrazili za humna změnit lokál a užít si krásného počasí na horách. Bylo tak nechutné teplo, že se ani nedalo topit a užívat si romantiky praskajícího a mihotajícího ohně. Jsme to jen zkusili a rázem bylo v místnosti 26 stupňů.
Venku jsme toho moc nenachodili, ale Matýsek se alespoň naučil bezpečně rozpoznat krávy. Celé dlouhé minuty stál u okna a pořvával bů směrem k nedaleké pastvině plné telátek. Dával do toho všechno a po pár hodinách to vypiloval k dokonalosti.

Narozeniny naší republiky jsme oslavili slavnostním přenosem z udílení státních vyznamenání. Když zazněly fanfáry a do sálu vešel prezident, Vojta povídá: "Tati, to je náš prezident, dneska není opilej, že ne?" Vytřeštila jsem oči a nevěděla, zda je to k smíchu či pláči. Podobný pocit mám i z výsledků voleb, možná bych se měla zeptat Vojty, co si o volbách myslí on.


3 komentáře:

  1. Nemoci dětí vždycky nějak zvládneme, ale jak jim vysvětlit tu ostudu co se děje okolo nás, že...A to má být naše budoucnost. Co z nich asi vyroste,když už takhle malé děti vnímají ten hnus jako samozřejmost. Ach jo. Přeju brzké uzdravení a už žádné marodění.

    OdpovědětVymazat
  2. eine simulante bande ...řvu tady smíchy jako kráva :o)))) Výsledky voleb ani kyklajícího prezidenta nějak nemůžu zkousnout i se budím ze sna, že jsme opět v totálně v totáči. Uzdravte se a doraž holka, těším se :o)

    OdpovědětVymazat
  3. vidím, že bacil dorazil i k vám.
    Doufám, že je lép!!

    Vojta to komentoval naprosto přesně :)

    OdpovědětVymazat