úterý 2. září 2014

Cyklistka Mája

Nevěřila bych. Kdyby mi tohle někdo na jaře vyprávěl, nevěřila bych.
Majda miluje jízdu na kole. Poslední hit je šlapat a nesedět při tom na sedle. Někdy sama od sebe vezme kolo a jen tak jezdí tam a zpět, zpívá si u toho...
Na Majdalenčinu žádost jsme vyrazili na výlet na kolách. Na doporučení jsme vybrali rovinatou lokalitu okolo Hradce (vzpomněla jsem si na doporučení Wlčice. Městské lesy. Světe div se o prázdninové sobotě tam bylo... pusto a prázdno ne.., ale málo lidí určitě.
Zaparkovali jsme v Bělečku, jeli na Mazurovu chalupu (první občerstvovačka, mimochodem výborná domácí gulášová polévka posypaná sekanou šalvějí),



pak pohádkovou cestou (Matýsek se už ani nepoutal do vozíku, zalézal a vylézal, co sto metrů na pohádkové postavičky) až k rybníku se zvláštní jménem Výskyt,



dále zpět na asfaltovou magistrálu (hlavní tepna lesa - bruslařská a cyklistická), občerstvení u Vlka (grilovali, ale odolali jsme) děti sbíraly žaludy, Mates spal. Asi bych měla upozornit na častý výskyt udržovaných ohnišť, dokonce zastřešených grilovacích míst - ideální na piknik.

Následovalo hledání rytířského hradiska, přehlédnutí odbočky, zakufrování, nalezení hradiska. Svačina z vlastních zásob, blbnutí v hradisku.


Odjezd zpět do Bělečka. Cca 20km - Majda je prostě borka! Nádherný výlet. Změna z kopcovité divočiny do kultivovanější nížiny občas neuškodí.

3 komentáře:

  1. U nás je kolo taky hit (a to Sofi je vážně nesportovní dítě.

    Před pár dny jsme dostali kolečkové brusle, mě by ani nenapadlo jí je pořídit. Sice na nich jezdí dost neohrabaně, ale mám velkou radost, že jí to baví.

    Sportu zdar!!

    Moc zdravím z Hané

    Lucka od Fíků
    ps. přijeďte k nám na Hanou, ta je pro kolo stvořená, jak je placatá

    OdpovědětVymazat
  2. Hradisko ještě neznáme- je nové!! ale jinak okolí HK na výlety super!! :-)

    OdpovědětVymazat