úterý 9. prosince 2014

Adventní

Hezky jsem si malovala, jak si o adventu udělám čas, jak každý den smysluplně a uvědoměle prožiju, dokonce každý den ilustrující fotku na blog dám... a houbeles.

Ono to nějak nejde vystoupit z té rozjeté mašiny, přesednout na plachetnici a jen tak si lážo plážo (lážo možná, ale plážo...) proplout adventem. Funkce jsem omezila jen na ty fyzické a duševní zdraví zachovávající, jenže ono se to nějak za ten rok všechno nakupí.

Nejlépe moji momentální situaci vystihuje podvečerní příhoda. Kamarádi nám přivezli jmelí, jako každý rok, poklábosili jsme, co je nového tam i tady... Druhý den večer jsem málem šlápla do toho jmelí před vchodem, ostuda. Tak že ho tedy pověsím na obvyklé místo. To obvyklé místo se nachází u vchodu asi tak dvacet centimetrů na mým zorným polem, jak jinak si vysvětlit, že... vyzvednu to jmelí, kouknu na háček a hle ono tam visí (stále ještě) krásné malované vajíčko! Mega ostuda, velikonoce v prosinci!

Pak jsem se hluboce zamyslela a došlo mi, že by nebylo fér toho kraslicového vytrvalce takhle před vánoci sundat, když už tam vydržel tak dlouho. Obložila jsem ho jmelím a vydávám ho za vánoční ozdobu :)

Ale příští rok, slibuju, už to bude úplně jinak (ehm, nejspíš úplně stejně)!

4 komentáře:

  1. Přiznám se, že jsme také relativně nedávno - přelom října a listopadu - olupovali obrázky velikonočních vajíček ze zrcadla :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To se mi docela ulevilo, že nejsem sama :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hele kraslicemi se dřív zdobívali vánoční stromky, takže je to o.k. A jinak, kdybys to viděla u nás...mám jako každý rok záchvat vyrábět dárky každému pěkně ručně ale ...ten bordel...šicí stroj, všude odřezky látek, jehlice, klubka a do toho jsem začla péct..takže plechy a krabice :o))) No a mám před sebou čtyři denní což znamená, že budu ráno odcházet a večer se znavená vracet ...všechno to tak zůstane nebude-li hůř...jestli ještě něco přihodí i manžel :o)) Moc tě zdravím...vlastně hlavně to zdraví :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Ale tak proč ne .... výzdoba 2v1 :-)))

    OdpovědětVymazat